Wil je een goede carrière maken? Oriënteer je op de beste opleidingen!

Heb je jouw ware droombaan gevonden, maar heb je niet de beste cursus gedaan? Dan hoef je jezelf geen zorgen te maken, want je bent bij Ikplatform.nl aan het juiste adres. Hieronder vind je handige tips als je je op na -of bijscholing gaat oriënteren. Denk bijvoorbeeld aan de beste websites die je kunt bezoeken. Tevens word je geïnformeerd over de beste organisaties waar je terecht kunt voor scholing, zoals het UWV.

Op het internet weet je alles over de beste studies

Stel, jij en anderen in jouw directe omgeving gaan een nieuwe opleiding zoeken. Waar moet je beginnen? Het is een tip om contact te zoeken met jouw netwerk, zoals jouw connecties op LinkedIn. Zij kunnen jou adviseren op basis van hun ervaringen met de organisaties die de beste studies aanbieden met betrekking tot na -of bijscholing. Ook kun je naar de websites van onderwijsinstellingen gaan. Deze zijn immers organisaties die cursussen aanbieden. Niettemin moet je rekening houden met het feit dat je soms vier jaar achter de schoolbanken moet zitten voor een certificaat. Een andere optie is het zelf bezoeken van de commerciële onderwijsinstellingen. Dit kun je doen door naar de fysieke locaties te gaan, waar je direct in contact komt met de docenten. Dit zou een principe geen probleem hoeven te zijn, omdat alle locaties in grote Nederlandse steden zitten. Daarnaast hebben jij en bijvoorbeeld jouw vrienden de mogelijkheid om de websites van deze onderwijsinstellingen te bezoeken. Naast commerciële onderwijsinstellingen kun je ook naar bepaalde overheidsinstellingen, zoals het UWV, gaan voor scholing.

LOI 28 MBO-opleidingen: Vraag een gratis proefles aan

Ondersteuning vanuit de overheid

Indien je niet genoeg financiële middelen hebt om voor extra opleiding, dan heb je altijd de mogelijkheid om naar de overheid te gaan. Hier kun je op verschillende organisaties rekenen die jou met een studie kunnen helpen. Echter moet je rekening houden met het feit dat je niet van elke partij collegehgeld kunt ontvangen. Neem bijvoorbeeld het UWV. Bij deze overheidsinstelling hoor je met een arbeidsdeskundige te praten die jou adviseert over de beste mogelijkheid voor jouw carrière. Daarnaast word je geïnformeerd over de financiering van de cursus. Indien de scholing noodzakelijk is voor jouw gedroomde baan, ontvang je van deze partij de vergoeding voor het collegegeld. Hierbij moet je werkelijk alles doen om de studie af te ronden. Echter hoor je het collegegeld te betalen, als je een cursus gaat volgen die niet noodzakelijk is. Daarbij ben je verplicht om beschikbaar te blijven voor de baantjes die worden aangeboden.

Met technologie zet je altijd een stap vooruit

Voordat jij naar een commerciële instelling of een overheidsorgaan, zoals het UWV, gaat, is het handig om over de opleiding na te denken die je wilt volgen. Door de razendsnelle technologische ontwikkelingen wordt er aan jou aanbevolen om een studie te kiezen die een technisch aspect hebben. Hierdoor zullen jij en anderen altijd de kans op een mooie baan hebben. In andere woorden: jij en anderen hoeven nooit werk te zoeken met een cursus die enigszins technisch is. Een andere tip met betrekking tot een opleiding betreft de financiën. Als je geen vergoeding ontvangt voor jouw opleiding, zou je zo weinig mogelijk kosten moeten maken. Je wilt immers leuke dingen blijven doen naast jouw opleiding.