LOC

LOC  - Docenten staan altijd centraal

Is er een keurmerkorganisatie die onderwijsinstellingen prijst voor de manier waarop ze met docenten omgaan? Op Ikplatform.nl ben je aan het juiste adres, omdat je een korte beschrijving krijgt van de LOC. Ook word je geïnformeerd over de personen en opleidingen die dit certificaat kunnen ontvangen. Kunnen bijvoorbeeld alleen leerkrachten van het Mbo een LOC-certificaat krijgen? Tenslotte weet je alles over de docenten van de LOC die dit bewijsstuk mogen geven.

De begeleiders in het onderwijs staan achter het keurmerk van de LOC

De LOC is een organisatie in Nederland die voor en door docenten en begeleidingsprofessionals in het onderwijs is opgericht. Het doel van deze organisatie is het verlichten van de werklast van leerkrachten en het vergroten van de kwaliteiten en werkplezier in het onderwijs.

Door de toegenomen vraag naar een keurmerk voor coaches die in het onderwijs werken, is er besloten om het LOC-certificaat te bedenken. Dankzij deze accreditatie kunnen de begeleiders hun eigen professionaliteit aan bepaalde waarden en eisen spiegelen. Om deze reden worden individuele certificaten een belangrijke pijler van de LOC.

Van de basisschool tot het Mbo, het LOC-certificaat is voor veel professionals haalbaar

Dit certificaat van de LOC wordt toegekend aan de professionals die in het beroepsonderwijs werken. Ook komen de docenten die op het primair en voortgezet onderwijs werken in aanmerking voor deze accreditatie van de LOC. Tevens kunnen de professionals op het Mbo op dit certificaat rekenen. Zo heeft een docent van het ROC, een van grote Mbo-instellingen in Nederland, de mogelijkheid om deze accreditatie in ontvangst te nemen.

Gedurende een traject kunnen alle participanten op een kwalitatief sterke ondersteuning rekenen van de coachs.

Begeleiding van het hoogste niveau

Alle professionals die het certificaat van de LOC geven, zijn van een hoog niveau. Ze hebben geen opleidingen afgerond op het Mbo. Daarentegen zijn ze succesvol afgestudeerd op het Hbo en Wo. Naast hun studie beschikken ze over ervaring op het gebied van training/coaching.

Terug naar overzicht